... ...

Cele mai faimoase scandaluri sexuale ale Evului Mediu

In Evul Mediu, sexul reprezenta un subiect tabu, dar, la fel ca orice alta perioada, perioada medievala a avut si ea scandaluri sexuale ce au marcat-o. In anii 1400, conducatorul Florentei a pozitionat cateva cutii cunoscute sub numele de „gaurile adevarului”. Cetatenii puteau face acuzatii anonime si acestea erau puse in acele cutii, pentru a putea fi investigate de catre autoritati. Prin aceasta metoda a fost acuzat chiar si Nicolo Machiavelli, care a trebuit sa nege acuzatiile care i s-au adus si care sustineau ca o sodomiza pe o curtezana locala, La Riccia, dar a fost considerat un mincinos din momentul in care a admis, intr-o scrisoare, ca aceasta il numea „parazit de casa”, caci o vizita foarte des.

Insa, cel mai mare scandal al acestei perioade a izbucnit in anul 1476, cand multiple scrisori il acuzau pe Leonardo da Vinci si pe alti trei locuitori ai Florentei de faptul ca intretineau relatii sexuale cu un tanar de 17 ani, pe nume Jacopo Saltarell, insa aceasta acuzatie nu a afectat cariera cunoscutului savant.

Un alt scandal a avut loc in perioada medievala tarzie, Biserica a devenit extrem de ingrijorata cu privire la eretici, care erau incurajati sa dezvaluie toate metodele neobisnuite prin care acestia intretineau relatii sexuale si sa admita ca acestea sunt, de fapt, pacatele religioase cele mai grave ale lor. Un caz faimos il prezinta pe un eretic german numit Lepzet, care se confeseaza, sustinand ca secta sa se intalnea intr-o pestera, acolo unde episcopul lor introducea manerul unei linguri de argint in anusul lor, lucru care era considerat ca o jertfa. Ulterior, adunarea trebuia sa ii sarute fundul episcopului si rectul unei pisici, inainte de a avea loc o orgie.

Alt scandal sexual l-a avut ca protagonist pe regele Henry, pe fiul sau, Richard Inima de Leu si pe printesa Alys a Frantei. Inca de cand erau copii, s-a convenit ca Alys si Richard sa se casatoreasca, iar aceasta a fost trimisa sa  locuiasca cu Henry de cand avea 9 ani. Insa, cand aceasta a implinit 16 ani, Henry a decis ca Richard sa nu se insoare cu ea, iar curand au aparut zvonuri care sustineau ca, de fapt, aceasta era amanta lui Henry. Papa a dorit ca Henry sa fie excomunicat, iar intreg regatul sau sa dispara daca acesta nu isi va da acordul pentru nunta celor doi, iar regele Louis al Frantei a amenintat ca daca nunta nu va avea loc, isi va lua fiica inapoi. In cele din urma, Henry a acceptat, dar nu a stabilit o data pentru marele eveniment. Pentru a complica si mai mult lucrurile, multi istorici sustin ca Henry a intretinut relatii sexuale si cu fratele printesei, Phillip. Dupa ce tatal sau a murit, Richard a refuzat sa se insoare cu ea, sustinand ca aceasta deja l-a nascut pe fratele sau vitreg.

Dar cel mai mare scandal sexual il are ca protagonist pe insusi Papa Ioan al XII-lea. Acesta a devenit Papa cand avea doar 18 ani, datorita faptului ca provenea dintr-o familie bogata. Insa, acesta era interesat mult mai mult de sex decat de religie, iar palatul sau a ajuns sa semene cu un bordel. S-a afirmat chiar si ca localii calugari nu se rugau pentru sanatatea sa, ci isi doreau ca acesta sa moara. Scandalul a devenit cunoscut de-a lungul Europei, iar imparatul Sfantului Imperiu Romano-German l-a acuzat de omucidere, de marturie mincinoasa , de sacrilegiu si de incest, dupa ce a intretinut relatii sexuale cu rudele sale de gen feminin si cu doua dintre surorile sale. Ioan al XII-lea a murit in anul 964 d. Hr., pe cand facea dragoste cu o femeie pe nume Stefanetta, probabil in urma unui atac cerebral, dar unele voci sustin ca sotul gelos al femeii a intrat in camera in care acestia se aflau si l-a aruncat pe fereastra.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Close