... ...

Cum era privit sexul intr-un ghid aparut in 1861: „Sexul de doua ori pe saptamana dauneaza”

cartea naturii 3„Cartea Naturii – informatii pentru tineri care se gsndesc sa se casatoreasca despre filosofia conceptiei si a actului sexual“, titlul cartii publicate de Ahston, care se recomanda drept „conferentiar pe probleme de fiziologie sexuala“, a aparut in 1861 la New York. Volumul contine explicatii referitoare la anatomia organelor genitale, vorbeste despre sarcina, dar si despre comportamentul sexual care ar putea determina, de pilda, sexul unui copil. Cartea Naturii, le vorbea femeilor si barbatilor despre conceptie, mijloace de contraceptie, dar oferea si sfaturi referitoare la momentele propice pentru initierea actului sexual. Cele mai multe dintre sfaturi sunt considerate astazi profund gresite. In secolul XIX, sexul era comparat de barbati cu o criza de epilepsie ori cu un soc electric. Mai mult, femeile care practicau prostitutia erau vazute ca simple instrumente ale placerii pentru barbati si se considera ca ele nu ar simti nicio satisfactie din actul sexual propriu-zis. Sfaturile regasite intr-un astfel de ghid ii indemnau pe oameni sa aleaga cu grija momentul in care se refugiaza in dormitor si sa acorde o atentie sporita problemelor digestive. Nu erau excluse nici alimentele afrodisiace de pe lista recomandarilor, iar meniul ideal includea bere, vin, cafea, fructe de mare, ceapa, rosii, trufe sau ciuperci, si in special condimente precum nucsoara sau piperul.

 Iata ce scrie Ashton, de exemplu, despre opiniile inaintasilor sai referitoare catrea naturii ilustratiila cauzele care determina sexul unui copil: „Fiziologii au venit cu multe idei absurde asupra subiectului  si aproape toate teoriile lor au fost demolate. In timpurile vechi se credea ca un prunc de sex masculin provine din ovarul drept al mamei, in timp ce fetele proveneau din ovarul stang“, relateaza el, in dezacord cu ideea. Teoria sa personala este ca acel partener care este mai „viguros“ dintre cei doi va da sexul copilului. „Femeile cu un apetit sexual mai ridicat vor naste fete, iar cele cu un temperament mai rece, baieti. Cand cei doi parteneri au o dorinta sexuala moderata, vor naste copii de ambele sexe. Cand femeii ii lipseste apetitul sexual, rareori ramane insarcinata“, spune Ashton.

„Femeile nu au totdeauna orgasm“ Ashton arata ca cei mai multi barbati, odata trecuti de varsta pubertatii, se confrunta frecvent cu dorinta sexuala. „In uniunea sexuala, punctul extatic al placerii se numeste, in termeni medicali, orgasm , iar la unii barbati este atat de intens incat pe moment devin perfect insensibili la orice se petrece in jurul lor. Orgasmul este urmat de o stare de epucartea naturii 1861izare care induce somn. La femei, orgasmul nu este intotdeauna experimentat, iar unele femei cu un temperament mai rece nu stiu ce este, desi sunt adesea excitate si simt o oarecare placere“, explica Ashton, care avertizeaza ca, tot la femei, orgasmul poate afecta sistemul nervos. In ce priveste femeile care practica prostitutia, Ashton subliniaza ca ele sunt private de placerea sexuala. „Prostituatele nu se bucura niciodata de legaturile sexuale cu strainii – sunt simple instrumente pasive. Sexul frecvent este nenatural, iar cei care il practica se priveaza de mai bine de jumatate din placerea pe care o cauta. Un barbat sanatos care s-a abtinut de la sex s-ar putea bucura de acest act o data la 24 de ore, cateva zile la rand, dar nu ar putea sa obtina placerea suprema de la o singura femeie“, se arata in ghid.

„Masturbarea, o practica distrugatoare“ Aceasta practica „nenaturala“, dupa cum numeste Ashton masturbarea, afecteaza organele sexuale, dar si vederea, capacitatile intelectuale, iar ulterior, intregul sistem nervos. El ii avertizeaza pe barbati ca, odata ce se dedau exceselor sexuale, risca sa ramana invalizi. „Ca sa concluzionam: daca vrei sa mentii intacte facultatile intelectuale, sa te bucuri de o sanatate buna, sa fii voios la sfarsitul vietii, sa iti pastrezi puterea, imaginatia, memoria si vederea neafectate, abtine-te de la prea mult sex cu femei. O data pe saptamana este destul, iar mai des de doua ori pe saptamana dauneaza“, arata Ashton.

sursa: adevarul

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Close