... ...

Messalina, povestea imparatesei nimfomane

loading...

messalina-1Valeria Messalina, s-a nascut in jurul anului 25, fiind fiica lui Marcus Valerius Messalla si a aristocratei Domitia Lepida. Aceasta a fost a treia sotie a imparatului Claudius, ramanand in istorie ca un sinonim al desfranarii si viciului. Dio Cassius ne relateaza despre ea ca „traia in desfrau si silea si pe celalalte femei sa se prostitueze. Pe unele le obliga sa se supuna la actul sexual chiar in palat, in prezenta si sub ochii barbatilor lor. Pe acestea, care acceptau asa ceva, le iubea si le favoriza, iar pe barbatii lor ii atragea de partea ei prin tot felul de cinstiri si functii inalte. Alte familii in schimb, care nu se injoseau cu asemenea murdarii, erau tinta urii ei, daca nu si victime”. Casatorita la numai 20 de ani cu Claudius, care era cu aproape 30 de ani mai mare decat ea, Messalina s-ar fi culcat cu aproximativ 8.000 de barbati, vestite fiind concursurile in care reusea sa satisfaca mai multi parteneri decat prostituatele de meserie.

Messalina ar fi provocat-o la un moment dat pe cea mai faimoasa prostituata din Roma, Scylla, pentru a vedea care rezista mai mult in timpul unui astfel de maraton sexual. Dupa ce au facut sex amandoua cu cate 25 de barbati, Scylla ar fi cedat, insa Messalina a mai continuat cateva ceasuri.

loading...

Imparateasa nu accepta refuzuri, iar cei care indrazneau sa nu i se supuna plateau scump impotrivirea. Un caz celebru este cel al frumosului dansator si actor Mnester, artist foarte iubit de popor. messalina-2Istoricul Dio Cassius povesteste ca tanarul a refuzat favorurile Messalinei, iar aceasta a reusit gratie unui decret semnat de Claudius sa-l transforme intr-un soi de sclav, pus la dispozitia ei sub pretextul indeplinirii anumitor servicii. „Messalina, pentru care nu era destul sa fie adultera, curtezana si prostituata la palat, prostituand si alte femei nobile, dorea si mai mult, dupa cum spune proverbul: sa aiba mai multi soti”, mai scria Dio Cassius. Astfel, cea de-a treia sotie a lui Claudius era capabila sa dezvolte adevarate obsesii pentru anumiti barbati, pasiuni violente care se dovedeau adesea fatale pentru acestia. Cei mai multi sfarseau ucisi dupa ce vicioasa imparateasa se plictisea de ei, otravirea fiind modalitatea preferata de aceasta, cu ciuperci sau venin.

Istoricul Tacitus a lasat marturii despre sfarsitul Messalinei, sentinta messalina-3la moarte care i-a fost adusa de iubirea vecina cu nebunia nutrita pentru un tanar aristrocat ambitios, Caius Silius, care se visa imparat. Desemnat consul gratie Messalinei, acesta a divortat si s-a dedicat cu totul imparatesei.In cele din urma Claudius a fost cel care a ordonat uciderea Messalinei, temandu-se ca aceasta il va indeparta de la putere. Speriat, Claudius a fost sfatuit de libertul Narcissus sa o ucida pe Messalina, dar si pe toti amantii acesteia. Hotararea este luata dupa ce, profitand de absenta lui Claudius, Messalina si Silius se casatoresc, gratie dreptului de separarea unilaterala existent la acel moment, asa cum mentioneaza Tacitus.

sursa: adevarul.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Close