... ...

Sexul in Roma antica, si nu numai

sexul in roma anticaSexualitatea in Roma antica ar putea fi considerata cel puţin controversata in ziua de azi, cand pedofilia si incestul sunt practici sexuale interzise prin lege. In antichitate, aceste obiceiuri erotice erau firesti, chiar daca uneori implicau si copii cu varsta de un an sau doi.
Practicile sexuale la care se dedau grecii, romanii, dar si egiptenii in antichitate, ar fi de neacceptat in ziua de azi.
Grecii si romanii aveau un adevărat cult pentru corpul uman, motiv pentru care nuditatea era perfect normala. Grecii, in special, admirau mai ales posterioarele frumoase, atat ale femeilor, cat si ale barbatilor. O credinta ciudata in acea perioada era ca pantecele femeilor puteau „sa vagabondeze“ in afara trupului, cauzand isterie. De aceea, doctorii aplicau alifii urat mirositoare si chiar se foloseau de sunete puternice pentru a determina pantecul sa revina la pozitia initiala. moneda pentru sex roma anticaNici clitorisul nu era vazut mai bine de medici si de sotii speriati, mai ales cand sotiile aveau aceasta parte anatomica mai dezvoltata decat considerau ca ar fi cazul. Orice depasea aceasta dimensiune neprecizata putea ajunge sa fie micsorat cu bisturiul, cu ajutorul medicilor vremii.
Adulterul era pedepsit, cel putin ciudat decat am fi considerat astazi: in contextual adulterului dovedit, partea vinovata putea sa fie sodomizata de „victima“. Mai exact, daca un cetatean roman se culca cu sotia altui cetatean roman, atunci acesta din urma ar fi avut dreptul legal de a-l sodomiza pe iubitul femeii, inclusiv in fata unei audiente, daca asa ar fi dorit partea vatamata. Se considera ca in cazul raporturilor sexuale intre barbati era rusinos sa preiei rolul feminin si sa fii cel sodomizat.Tot in cazul adulterului, pedeapsa legala putea lua forme neobisnuite. Astfel, cel pedepsit putea fi sodomizat cu ajutorul unei ridichi, sau a altor legume.

Pentru a-si mentine virilitatea, barbatii din antichitate aveau grija la ceea ce mancau. In Egipt, se credea ca in urma consumului de salata, sau laptuci, orgasmelesex in roma antica 2 ar fi fost mult mai intense, motiv pentru care aceasta delicatesa era devorata la sarbatorile orgiastice oferite in onoarea zeului Min, zeul fertilitatii si potentei masculine, uneori considerat fiul lui Isis, alte ori consortul zeitei si tatsl lui Horus. De altfel, exista si astazi un tip de salata care se numeste salata romana, care are o forma mai alungita.
Gladiatorii, desi se crede ca nu aveau prea multe drepturi, ei aveau parte de multe admiratoare din toate paturile sociale. Marturii ale vietii sexuale intense de care se bucurau gladiatorii sunt inca vizibile in frescele din ceea ce a fost orasul Pompeii, in apropierea orasului Napoli, din Italia.sex in roma antica 3
O poveste bizara, cu capete incoronate de la Roma, ne spune ca imparatul Commodus adora spectacolele cu gladiatori la care lua adesea parte in calitate de luptator. In ceea ce priveste sexualitatea, Commodus se implica in acte sexuale menite sa degradeze partenerii. Despre parinţii lui Commodus, Faustina si imparatul Marcus Aurelius, se spune ca ar fi avut de infruntat o problema spinoasa din cauza pasiunii pe care mama lui Commodus o facuse pentru un gladiator sclav. După ce Faustina i-a marturisit sotului atractia pe care o simtea fata de sclav, Marcus Aurelius a apelat la ajutorul prezicatorilor pentru a gasi o soluţie. Drept urmare, Faustina a fost obligata sa faca sex cu respectivul gladiator, care a fost ucis in timpul actului sexual, cand se afla deasupra ei. Dupa savarsirea crimei, Faustina a trebuit sa se spele in sangele gladiatorului, apoi să se stearga si sa faca repede dragoste cu sotul ei.tiberius cezar augustus
Dar de departe cel mai dereglat si pervers imparat roman, a fost Tiberius Caesar Augustus, ce a domnit din anul 14 pana in 37 e.n cand a murit. Tiberiu si-a cladit un adevarat templu al desfraului la Capri, in ultima parte a vietii. Acolo, tinerii sclavi ii satisfaceau orice pofta sexuala ar fi avut, oricat de bizara, la care imparatul era spectator sau participa. O activitatea sexuala ingrozitoare era cea in care bebelusii erau antrenati sa inoate pe sub apa in piscinele palatului si sa-i faca felatie. Batranul Tiberius ii numea „pestisorii mei“.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Close