teoriisecrete.ro Web analytics

... ...

Consemnari ciudate si aparitii bizare in timpul domniei lui Mihai Viteazu

Mihai Viteazu aparitii bizareConsemnari ciudate, si aparitii bizare in timpul domniei lui Mihai Viteazul.
In cartile si textile medievale, apar dese referiri despre finite mitologice si intalniri cu diverse creature bizare.
Astfel de texte apar si in scriierile romanesti vechi. De cele mai multe ori aceste lucrusi sunt scrise de autori anonimi, pierduti in negura timpului.
O astfel de relatare, cu o fiinta bizara, il are in centru chiar pe voievodul unirii, nimeni altul decat Mihai Viteazul.
Conform unei scrisori din anul 1600, a unui boier muntean, ce l-a insotit pe domnitor in Moldova, aflam o intamplare mai putin obisnuita avuta de insusi Mihai Voda, intr-o noapte, la o manastire la care inoptase in drumul acestuia spre Iasi.
Va prezint mai jos textul relatarii intamplarii:

„Si binecuvantatul Mihail voievod, din mila lui Dumnezeu, domn al Tarii Romanesti si al Ardealului si al Moldovei, atunci cand ajunse in apropiere de Iesi, innopta la o manastire de-aproape (…) Sa zice ca in miezul nopţii domnul se trezi în cortul lui cu o faptura cenusie, fara pic de asemanare cu oamenii. si-avea ochi lunguieti, fara nas si fara par pe cap (…) si-atunci domnul lua o sabie si vru s-o taie nemaidecat, dar faptura disparu (…) Mulţi curteni i-au zis domnului ca dracul fu sa-l vaza (…)”The Strain

Ca o remarca, pot spune ca “dracu” seamana foarte mult cu descrierea de astazi pe care o au extraterestrii gri, sau cu cea a celebrului strigoi, personaj din serialul american, The Strain, strigoi cu origini romanesti.
Se pare ca aceasta un este singura intamplare enigmatica ce are legatura cu Mihai Viteazul.
Cu 5 ani inainte de intalnirea cu “dracul gri”, in 1595, mai exact pe 15 octombrie, in timpul bataliei pe care Mihai o purta pentru eliberarea orasului cometa bizara la Targoviste pe timpul lui Mihai ViteazulTargoviste, aflat atunci sub ocupatie otomana, a avut loc o aparitie bizara, relatata nu numai in cronicile romanesti dar si germane si italiene.
Acestea au relatat aparitia unei comete, ce a stationat deasupra taberei lui Mihai timp de “doua ceasuri”, apoi a disparut brusc.
Exista chiar si o litografie contemporana prezentand aparitia bizarei “cometa”.

loading...

Doneaza pentru a sustine proiectul TeoriiSecrete

Choose currency

Enter amount

De asemenea, ai putea dori...

Close