teoriisecrete.ro Web analytics

... ...

Cum a ajuns Hitler sa poarte mustata sa ridicola

mustata lui hitlerMisterul tipului de mustata care a ajuns sa fie identificat cu imaginea Fuhrerului a devenit subiectul unui documentar difuzat de canalul de televiziune History Channel, in cadrul unei miniserii dedicate celor doua razboaie mondiale. Adolf Hitler ar fi considerat intotdeauna ca mustata il avantajeaza si ca ii ofera un aspect mult mai barbatesc, conform istoricilor care au participat la realizarea seriei de documentare History Hitler in primul razboi mondialChannel. Astfel, inainte de izbucnirea Primul Razboi Mondial, tanarul Adolf se mandrea cu mustata sa lunga, cu varfurile usor rasucite la capete, dupa modelul prusac. Lucrurile s-au schimbat la scurt timp dupa inceperea razboiului, cand soldatul Adolf Hitler a realizat ca mustata bogata ar fi putut sa-l coste viata. Mai exact, viitorul dictator a observat ca nu-si putea fixa etans masca de gaze pe campul de lupta din cauza mustatilor mult prea stufoase. Se pare ca inclusiv superiorii i-ar fi atras atentia asupra riscurilor la care se spune din acest motiv, asa ca Adolf a decis sa-si scurteze radical parul facial, insa nu l-a lasat inima sa renunte cu totul la mustata.

Conform producatorului seriei de filme documentare, Stephen David, Hitler si-ar fi aranjat mustata dupa modelul cunoscut drept „toothbrush“ (periuta de dinti-n.r.), in toamna anului 1918, cand a stat o lună internat într-un spital din Polonia pentru ca a fost orbit de gaz.
Dupa terminarea Primului Razboi Mondial, Hitler s-a atasat de noul stil de mustata, moda care a fost imbratisatacele doua variante de mustata purtate de hitler de o multime de barbati in perioada dintre cele doua razboaie, printer care se afla si cunoscutul actor Charlie Chaplin, dar si regele Romaniei Carol al II-lea. In plus, pentru ca era ciudata, Hitler a devenit usor de recunoscut.

Acest stil de mustata a scazut in popularitate dupa Al Doilea Razboi Mondial din cauza asocierii acesteia cu Hitler si apartenenta la cauza nazista.

loading...

Doneaza pentru a sustine proiectul TeoriiSecrete

Choose currency

Enter amount

De asemenea, ai putea dori...

Close