teoriisecrete.ro Web analytics

... ...

Enigma manuscrisului medieval „Cartea Neagra”

cartea-neagra-bbc2Cartea Neagra. Tema extraterestrilor antici este una bine cunoscuta si mediatizata, mai ales dupa aparitia serialului documentar de pe History ce trateaza acest subiect.
Dovezi ce atesta existenta extraterestrilor antici abunda in cartile medievale.
Un astfel de exemplu, ce a alimentat teoria extraterestrilor antici, a fost oferit de descoperirea a doi cercetătorii din Marea Britanie, care au analizat unul dintre cele mai cunoscute manuscrise medievale – “Cartea neagra a lui Carmarthen”. Acestia au ramas surprinsi atunci cand, dupa ce au realizat o analiza a cartii cu raze ultraviolete, au constatat prezenta a doua figuri fantomatice pe una din paginile manuscrisului, cat si texte bizare. Descoperirea acestora a venit ca o mare surpriza pentru cei doi cercetatori.
Cartea este cel mai vechi manuscris galez, datand din anul 1250, si este pastrata in Biblioteca Nationala a Tarii Galilor, inca din anul 1904, fiind unul din cele mai vechi documente ce face referire la Regele Arthur si Merlin.
In urma analizelor cu raze ultraviolete cei doi cercetatori au ajuns la concluzia ca aceste doua imagini au fost sterse din manuscris in urma cu aproximativ 500 de ani.

Unul din cercetatori a declarat in urma descoperirii ca aceasta a fost facuta intamplator si ca a fost foarte inspaimantat de cele doua chipuri, si ca nu stie ce reprezinta, dar ca seamana cu chipurile a doi extraterestrii gri.extraterestri-in-manuscris
Ramane de elucidat cine a desenat aceste chipuri, ce reprezentau ele si de ce au fost ele sterse la cateva sute de ani ulterior.
Una din teorii este ca cele doua chipuri cat si rextele care au fost sterse reprezinta adnotari ale diversilor proprieteri dealungul timpului a cartii, iar in secolul XVI , valorosul document se afla in posesia unui anume, Jasper Gryffyth, care cel mai probabil a sters aceste adnotari.

loading...

Doneaza pentru a sustine proiectul TeoriiSecrete

Choose currency

Enter amount

De asemenea, ai putea dori...

Close