teoriisecrete.ro Web analytics

... ...

Muzicieni ce au facut pact cu Diavolul

Muzicieni ce au facut pact cu Diavolul. Unii muzicieni celebrii din toate timpurile, au mai mult decat carisma si talent: sunt invaluiti de mister si niciodata nu-si arata toate laturile. Din acest motiv, in jurul lor se tes adevarate legende si teorii ale conspiratiei, care persista mult dupa ce trec in nefiinta. Dintotdeauna au existat rumori privind persoanele care si-au vandut sufletul diavolului, si asta mai ales in perioada crestina, desi pactul cu forte malefice a existat in mai toate miturile si culturile lumii. Succesul financiar, frumusetea sau capacitatea de a face lucruri deosebite au fost etichetate ca puteri supranaturale obtinute printr-un pact secret cu o entitate, cum altfel decat rautacioasa, in schimbul, evident, al sufletului. Muzicieni, scriitori, artisti de orice fel, au fost deseori acuzati ca au incheiat un pact cu diavolul in schimbul virtuozitatii lor, a averii sau a faimei. Artistii pe care ti-i prezentam in acestarticol au dus vieti intunecate si enigmatice si ii atrag ca un magnet pe amatorii de mistere inca nedezlegate.

Robert Johnson, pact cu diavolul pentru talent

Membru al „clubului 27” este o legenda blues-ului, Robert Johnson, muzicianul ce a murit in 1938, dupa ce a fost otravit. Johnson a vrut mereu sa cante blues, dar criticii considerau ca nu are suficient talent. Dar, brusc, totul s-a schimbat radical. Potrivit prietenilor lui, peste noapte (la propriu!), Johnson a dobandit o maiestrie impresionanta in cantatul la chitara. Cand a fost intrebat ce facuse, el le-a spus ca s-a intalnit cu diavolul la o rascruce de drumuri (rascrucea se afla in Mississippi si oamenii o viziteaza si astazi). Potrivit spuselor artistului, diavolul i-ar fi acordat chitara si i-ar fi oferit talent, in schimbul sufletului sau. Despre acest subiect Johnosn a scris si un cantec, intitulat „Eu si diavolul”. Zvonurile privitoare la pactul facut de el nu au incetat de atunci.

Niccolo Paganini, un spirit demonic

Zvonurile si miturile tesute in jurul lui Paganini sunt fara sfarsit. El s-a nascut in 1782 in Italia si a inceput sa cante la vioara la varsta de cinci ani. Dar, la doar 15 ani, muzicianul a suferit  un episod de tulburare psihica. Apoi, a devenit consumator de alcool, cartofor si afemeiat. In ciuda acestor defecte, Paganini a fost, fara Indoiala, unul dintre cei mai mari violonisti care au existat vreodata (putea sa cante 12 note pe secunda). Abilitatile lui i-au facut pe oameni sa creada ca facuse un pact cu necuratul, pentru a excela in muzica. Zvonurile au fost alimentate si de infatisarea artistului. Paganini era foarte inalt, slab, palid, avea nasul lung si obrajii supti. Se spunea ca buzele lui aveau un ranjet sardonic si ochii lui ardeau. Potrivit unui alt zvon, Paganini ar fi ucis o femeie, i-a prins sufletul in vioara si i-a folosit intestinele pe post de corzi. Inainte sa moara, el a refuzat ultima impartasanie. Datorita vietii si caracterului sau, Paganini a ramas o legendă a muzicii, iar povestile despre el inca starnesc curiozitatea.

Tupac: viata dupa moarte?

Rapper-ul american Tupac era celebru pentru muzica sa violenta si pentru implicarea in diverse bande interlope. Cu toate acestea, lumea a fost surprinsa atunci cand Tupac a fost strapuns de 4 gloante in timp ce se afla intr-o masina oprita la un semafor. Inca viu, a fost transportat la spital, unde a decedat sase zile mai tarziu, pe 13 septembrie 1996. Vestea mortii lui Tupac a avut un asemenea impact, incat unii fani sustin ca rapper-ul a reusit sa scape cu viata si ca acum traieste ascuns intr-o vila din Barbados sau Cuba. Pentru a incerca sa dovedeasca faptul ca Tupac e inca in viata, fanii din intreaga lume au publicat zeci de fotografii in care se presupune ca apare muzicianul. Cu toate acestea, nu s-a dovedit niciodată ca el ar fi supravietuit atacului.

Syd Barrett: o profetie sumbra

Syd Barrett, pe numele adevarat Roger Keith Barrett, a fost unul dintre membrii fondatori ai grupului de rock psihedelic Pink Floyd. Barrett era vocalist si chitarist, dar a facut parte din trupă doar doi ani. Pe fondul abuzului de droguri, el a devenit schizofrenic si a inceput sa aiba episoade psihotice. In timpul unui spectacol, Barrett a incercat sa-si modeleze parul cu o crema care, in urma reactiilor chimice declansate de lumina de pe scena, i-a ars jumatate de fata. Dupa ce a trebuit sa paraseasca Pink Floyd, Barett a luat-o de la capat, cu o trupa numita Stars. Stars nu a avut niciodată succes. Un zvon sinistru s-a tesut in jurul unuia dintre albumele Stars, care nu a fost lansat niciodata: The Melting Lady. Unul dintre cantece, „Două turnulete”, mentioneaza doua turnuri, care se prabusesc in anul 2001. Este, oare, posibil ca Barret sa fi avut o premonitie cu privire la atentatul terorist din 11 septembrie 2001? Din pacate, nu vom sti niciodata.

loading...

Doneaza pentru a sustine proiectul TeoriiSecrete

Choose currency

Enter amount

De asemenea, ai putea dori...

Close