teoriisecrete.ro Web analytics

... ...

Baza militara nazista, descoperita in Artica de catre armata rusa

baza-nazista-articaCercetatorii rusi au descoperit o baza secreta nazista in Arctica, folosita de Adolf Hitler in Al Doilea Razboi Mondial, pentru obtinerea de informatii meteo, in vederea planuirea deplasarii trupelor, submarinelor si navelor de razboi in contextul razboiului cu Rusia.  Baza secreta nazista a fost gasita de catre cercetatori rusi pe Insula Alexandra, insula situata la aproximativ 1.000 de kilometri de Polul Nord. Se pare ca  baza militara a fost construita in anul 1942, la un an dupa ce Adolf Hilter a ordonat invadarea Rusiei. Numele de cod al bazei era „Schatzgraber“, sau „Vanatorul de comori“, si era folosita in principal ca statie meteorologica tactica, sunt de parere cercetatorii.

Oamenii de stiinta nazisti au abandonat baza doi ani mai tarziu, in 1944 la bordul unui submarin, dupa ce s-ar fi imbolnavit in urma consumului de carne de urs polar. „Schatzgraber“ a fost redescoperita 72 de ani mai tarziu, cu peste 500 de obiecte, printre care obuze, uniforme, precum si o serie de documente bine conservate.

Se spune ca Insula Alexandra a avut, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, o pozitie vitala datorita rapoartelor meteorologice, care erau esentiale in planuirea deplasarii trupelor, submarinelor dar mai ales a navelor militare, in Atlanticul de nord, cat si in Oceanul Artic. baza-nazista-3Insula Alexandra a fost un teritoriu disputat pentru o lunga perioada de timp, iar in prezent insula apartine Federatiei Ruse. Datorita pozitiei sale geografice, relativ izolate si aflata intr-o zona nepopulata, multi sceptici, considera ca pe insula, ar fi avut loc experimente militare secrete, posibil genetice, ce au esuat, si de aceea baza ar fi fost evacuata in graba, de catre tot personalul, si ca povestea cu infectarea in urma consumarii cu carne de urs, ar fi doar o explicatie pentru media. Se presupune ca statul rus are in plan, la randul sau, instalarea unei baze militare permanente pe insula Alexandra.

loading...

Doneaza pentru a sustine proiectul TeoriiSecrete

Choose currency

Enter amount

De asemenea, ai putea dori...

Close