teoriisecrete.ro Web analytics

... ...

Cum a jucat un astronaut golf pe Luna

alan shepard golf pe lunaCum a jucat un astronaut golf pe Luna, si cum a a fost posibil acest lucru.
Aceasta crosa unica, de peste 40 de ani, a facut o calatorie fascinanta. In 1971 un astronaut al NASA a luat cu el pe Luna, crosa ce avea sa salveze programul Apolo, si sa intre in istorie. Dar cum a fost posibil acest fapt. A fost nevoie de siretenia unui om pentru a duce crosa in spatiu, pentru ca a juca golf pe suprafata Lunii, presupune un oarecare risc. Acest om a fost Alan Shepard.
Dar de ce a facut-o, si cum acest truc a salvat programul spatial american aflat in criza. Povestea incepe in cele mai sumbre zile ale NASA, in ianuarie 1971, in ciuda a doua misiuni selenare de success, cu oameni la bord, increderea agentiei atinge limita de jos, dupa misiunea dezastroasa a lui Apolo 13. Viitorul programului spatial cu oameni la bord era in joc, si pentru ca NASA sa se redreseze, urmatoarea aselenizare trebuia sa fie perfecta. Pentru ca totul sa mearga perfect, NASA, il alege pentru a comanda misiunea pe veteranul Alan Shepard.apolo 14 alan separd Shepard era un pioner al programului spatial american, in 1961, devenise primul american ce ajungea in spatiu.
Insa Shepard nu dorea doar sa aselenizeze pe Luna, vroia sa refaca imaginea sifonata a NASA, dupa dezastrul Apolo 13. Asadar face o propunere indrazneata, aceea de a juca golf pe Luna. Se stie faptul ca Shepard era un impatimit al jocului de golf, si pentru a reface imaginea programului spatial, voia sa loveasca o minge de golf in imponderabilitate. Insa marele sau plan trebuia sa fie coordonat cu atentie, avea nevoie de aprobarea unor superiori, insa de acest plan nu trebuia sa stie multa lume pentru ca ideea sa nu fie respinsa.
Astfel, in secret Shepard incepe sa conceapa un plan.

Prima provocare a fost cum sa duca la bord o crosa de golf, fara sa fie depistata. Data fiind restrictiile de greutate pe modulul lunar, orice echipament ce nu era necesar era interzis din start. Shepard isi da seama ca nu poate lua cu el o crosa obisnuita, si astfel gaseste o alternative ingenioasa, a transformat un obiect indispensabil de la bord intr-o crosa de golf. Este vorba de manerul de aluminiu pliabil, al unui instrument de prelevat monstre de roca lunara.
La 31 ianuarie 1971, Apolo 14 decoleaza de la Cape Canaveral, Intreaga natiune americana priveste, fara a sti ce urma sa se intample. Fara stirea celorlalti doi astronauti din echipaj, Shepard a ascuns mingea de golf, in unul din buzunarele costumului sau. La 5 februarie, Apolo 14, aselenizeaza fara probleme pe suprafata Lunii, in timp ce la baza nimeni nu stia ce segrosa golf alan shepard luna pregateste. Astronautii petrec 33 de ore pe suprafata Lunii, facand diverse teste, si colectand monstre de sol lunar. Dupa indeplinirea sarcinilor, Shepard decide ca acum este momentul. In timpul transmisiei in direct, urmarit de o lume intreaga, Shepard face gestul ce va ramane in istoria lumii, ca primul om ce a jucat golf pe o alata planeta. Shepard isi asaza mingea, si din cauza costumului, a tinut crosa cu o singura mana, ratand prima lovitura. Cu ochii intregii lumii atintiti asupra lui, Shepard reuseste sa loveasca, mingea parcurgand kilometrii pana atinge dinou solul selenar.
Prin aceasta lovitura, Alan Shepard, nu numai ca a intrat in istoria golfului cu cea mai lunga lovitura, dar a reusit sa readuca in mandria americanilor , programul spatial.
Astazi celebra crosa de gplf ce a scris istorie se gaseste la Muzeul Asociatiei de Golf, din Far Hills SUA.

loading...

Doneaza pentru a sustine proiectul TeoriiSecrete

Choose currency

Enter amount

De asemenea, ai putea dori...

Close