teoriisecrete.ro Web analytics

... ...

Declaratie socanta a omului papei Benedict: „Limba latina se trage din româna veche”

Miceal-Ledwith-papa-Benedict-papa-Ioan-Paul-IIDeclaratie socanta a omului papei Benedict: „Limba latina se trage din româna veche”. Teoria cum ca limba latina se trage din limba daca, primeste o mare confirmare, din partea savantului, Miceal Ledwith, un confident al papei Benedict, care a avut acces la documente secrete din Biblioteca Vaticanului. Acesta a facut recent o afirmatie care a socat lumea stintifica, si se pare ca rastoarna teoria latinitatii. Ledwith a declarat ca latina culta se trage din limba română straveche, si nu invers. Fost membru al Comisiei Teologice Internaţionale, acesta a avut acces la cei aproape 230 de kilometri de rafturi cu carţi din arhiva Bibliotecii Vaticanului, iar dupa 15 ani de cercetari a precizat, spre uimirea multora: „Chiar dacă parerea generala este ca latina este limba oficială a Bisericii Catolice, precum si limba Imperiului Roman, iar limba română este o limba latina, mai putina lume cunoaste ca limba latina, sau precursoarea sa, vine din locul din care se trage limba română, şi nu invers. Aşadar, as vrea sa-i felicit pe locuitorii Muntilor Carpati pentru ca ei sunt parintii limbii latine!” Românii, sunt in principal urmasii dacilor, din punct de vedere etnic, tinand cont ca Imperiul Roman, nu a cucerit decat aproximativ o treime din teritoriul controlat de daci, adica Banatul, muntii Orastiei si Apuseni si o parte din Oltenia, restul dacilor traind liberi si pastrandu-si intacte limba obiceiurile si traditia.

Ipoteza romanizarii cade din start, stiind ca romanii au controlat 1/3 din teritoriul Daciei, timp de doar 170 de ani, perioada cu mult mai mica decat ocupatia Britaniei, iar englezii nu vorbesc astazi o limba latina, sau va mai pot da exemple mai recente, exemplul Transilvaniei care a fost ocupata de catre maghiari si austrieci o perioada mult mai mare de timp, si limba romana nu a pierit din aceasta regiune, sau exemplul tarilor balcanice care au stat sute de ani sub Imperiul Otoman si astazi in aceste

Miceal Ledwith

Miceal Ledwith

tari nu se vorbeste turca, decat de grupuri restranse minoritare.
Socanta teorie a lui Ledwith este sprijinita inclusiv de savanti romani. Recent un studiu genetic efectuat de doctor Georgeta Cardos, releva faptul ca actuala populatie a Romaniei este puternic inrudita genetic cu populatia care traia in urma cu 5000 de ani pe teritoriul Romaniei de astazi.
Se pare ca Imparatul Traian era de origine traca, istoricul Cassius Dio, ce a trait intre anii 155 si 229, il numeste pe  Traian “tracul veritabil”, iar razboaiele dintre daci si romani le numeste “razboaie fratricide intre popoare de aceasi origine”.

Biblioteca Vaticanului

            Biblioteca Vaticanului

Cassius Dio susţine chiar ca Traian ar fi spus, inainte de a porni la lupta: „Ma intorc in tara strabunilor mei!”.
Oare cate dovezi le mai trebuie istoricilor, pentru a face publica adevarata istorie a poporului nostru, si contributia adusa de acesta la civilizatia europeana.

loading...

Doneaza pentru a sustine proiectul TeoriiSecrete

Choose currency

Enter amount

De asemenea, ai putea dori...

Close