teoriisecrete.ro Web analytics

... ...

Se renoveaza adaposturile antiaeriene din Romania. Ne pregatim pentru ceva?

romania-antiaerianDe ceva vreme, in media din Romania circula zvonul ca 1 decembrie 2018 nu ne va prinde cu tara intreaga, dupa aluziile lui Vladimir Putin, cum ca ar trebui revizuite granitele stabilite dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. Tema a fost lansata in media de catre jurmalistul dcnews, Bogdan Chirieac, care a spusa ca : ”Mie imi este foarte teama ca urmare a situației politice internationale grave, in care e Romania, am o teama. Ca 1 decembrie 2018 nu ne prinde cu tara chiar intreaga. Nu am informatii, am o temere. Eu sper ca lucrurile sa se schimbe. Este ceva cumplit in acest moment, Romania nu a fost niciodata mai expusa…”

Nu daunazi, o alta stire aparent ciudata a trecut neabservata. Germania a cerut populatiei sa isi faca provizii de alimente si apa pentru 10 zile, situatie ce nu s-a mai intamplat din timpul Razboiului Rece.

„Pentru prima oara de la incheierea Razboiului Rece, guvernul Germaniei planuieste sa comunice cetatenilor sa isi faca provizii de apa si alimente in caz de atac sau catastrofa,” conform Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Se pare ca si in Romania se iau masuri care intaresc anumite temeri, cum ca ceva grav ar urma sa se intample. Inafara de celebrele garnituri de trenuri pline cu tehnica instintare-adapost-antiaerianmilitara americana, ce se indreptau asta-vara catre zona de est a Romaniei, un alt lucru se adauga la acest puzzel, pentru a contura o imagine cat mai sumbra: Se reabiliteaza adaposturile antiaeriene, pentru apararea populatiei civile. Pentu prima data de la construirea acestora, locatarii blocurilor la subsolul carora se afla astfel de buncare, sunt somati sa le elibereze de borcanele cu muraturi, pentru ca acestea sa fie puse la punct in cazul unor atacuri sau catastrofe.

Dovada sunt anunturile ce stau lipite la intrarile in aceste buncare , cat si relatarile martorilor ce spun ca aceste buncare au fost inspectate in prealabil de catre politie.

Pare putin cam ciudata aceasta campanie de reabilitare a acestor adaposturi, facuta pe sustache, si in acest context international. Se poate spune ca acest lucru este o normalitare, dar nu uitati ca traim in Romania, tara in care nu se reabiliteaza infrastructura rutiera, dar se reabiliteaza buncarele.

loading...

Doneaza pentru a sustine proiectul TeoriiSecrete

Choose currency

Enter amount

De asemenea, ai putea dori...

Close