teoriisecrete.ro Web analytics

... ...

Semnificatia numarului 666, „Cifra Diavolului”

666Cu totii cunoastem semnificatiile atribuite de-a lungul timpului numarului 666. In Noul Testament, se face referire la el ca fiind ,,Cifra Diavolului”, iar din epoca moderna a inceput sa fie cunoscut drept ,,Numarul Antichristului”. Totusi, ce ii face pe oameni sa creada ca aceasta cifra ar putea fi malefica? Cand si unde a aparut aceasta conceptie?
Expertii  sustin ca cifra 666 nu are proprietati matematice remarcabile, insa daca studiem trecutul sau putem afla detalii fascinante referitoare la modul in care Biblia a fost scrisa initial. Din cate se pare, cea mai evidenta dovada este prezenta numarului in Cartea Apocalipsei. Aici, numarul este utilizat ca si cod, intr-un mod destul de evident. Textul Cartii Apocalipsei a fost redactat initial in limba greaca veche. In textele redactate in aceasta limba, numerele sunt scrise sub forma literelor, la fel cum se intampla si in cazul celeilalte limbi principale in care a fost scrisa Biblia, cea ebraica.
Pentru un numar mic, primele litere ale alfabetului grecesc, alfa, beta si gama, sunt echivalentele cifrelor arabe 1, 2 si 3.
Apoi, la fel ca si in cazul cifrelor romane, atunci cand sunt formate numere mari, cum ar fi 100, 1.000 sau 1.000.000, acestea sunt reprezentate prin propria lor combinatie speciala de litere. Acest lucru inseamna ca fiecare cuvant are o valoare numerica. In capitolul 13 din Cartea Apocalipsei este mentionata urmatoarea fraza: ,,Lasati-l pe cel care intelege sa identifice semnificatia numarului fiarei, caci el este, de fapt, numarul unui om.  Numarul lui este 666″. Asta suna aproape ca si cum in text s-ar spune: am sa-ti dau o ghicitoare, tu trebuie sa gasesti numarul Bestiei”. Prin urmare, ce se intampla daca ,,traducem” numarul 666 folosind alfabetul grecesc?
Avand in vedere ura populatiei iudaice impotriva Imperiului Roman si, in special, impotriva unuia dintre liderii sai, imparatul Nero, considerat a fi un om deosebit de rau, multi istorici au cautat referinte in textul biblic pentru a studia trecutul omenirii.  Nero-666
Studiind textul original, vom vedea ca, in acest pasaj, ,,literele” 666 sunt, de fapt, scrise in ebraica. Daca vom traduce semnificatia acestora, vom afla ca ele se citesc ,,Neron Kesar”, adica ,,Nero Caesar” sau imparatul roman Nero. La acea vreme, nimeni nu se incumeta sa mentioneze intr-o carte: Nero este sursa tuturor nenorocirilor.
Faptul ca cifra 666 nu are nici un fel de proprietati matematice remarcabile nu este in totalitate adevarat, deoarece ea poate fi descrisa si sub forma de numar triunghiular, dar ca si origine a numarului, 666 era un fel de abreviere mascata, ce facea referire la imparatul Nero.
loading...

Doneaza pentru a sustine proiectul TeoriiSecrete

Choose currency

Enter amount

De asemenea, ai putea dori...

Close