teoriisecrete.ro Web analytics

... ...

Terra dupa disparitia oamenilor

lumea dupa disparitia oamenilorOare cum va arata Terra daca oamenii ar disparea brusc? Este intrebarea la care au incercat sa raspunda mai multi cercetatori americani in cadrul documentarului „Viata de dupa oameni”, un film promovat in cadrul A&E Television Networks. Conform specialistilor, daca umanitatea ar disparea brusc, intreaga planeta va fi cufundata in intuneric in numai cateva ore. Centralele electrice, pur si simplu, nu vor putea genera lumina si caldura fara combustibili. Apa va navali in tunelurile de metrou in numai cateva saptamani, iar acestea se vor transforma in veritabile rauri subterane. Animalele de companie vor muri de foame dupa circa 10 zile, asta daca nu vor invata sa vaneze. Pavajele si strazile asfaltate vor ceda sub presiunea plantelor. Cladirile vor fi acoperite de plante agatatoare si vor incepe sa se prabuseasca in maxim 40-50 de ani.

Constructiile moderne sunt proiectate sa reziste pentru aproximativ 60 de ani (podurile pentru 120 de ani, iar barajele pentru 250 de ani). Cu toate acestea, in lipsa unei ingrijiri terra dupa disparitia oamenilordin partea oamenilor, ele se vor prabusi mult mai devreme, fenomen accentuat si de intemperiile naturii. Absolut toate constructiile realizate de oameni vor disparea complet in cateva mii de ani. Cele 430 de centrale nucleare care functioneaza in prezent vor exploda, desi urmarile unor asemenea explozii nu vor fi atat de catastrofale pe cat se crede. Cel mai bun exemplu este orasul Pripyat din Ucraina, care a fost abandonat dupa dezastrul de la Cernobil. Atunci, oamenii de stiinta au prezis ca locul se va transforma intr-un desert. Astazi, natura si-a intrat in drepturi si Pripyat este asaltat de animale salbatice si de vegetatie abundenta.

Padurile vor acoperi circa 80% din suprafata uscata a Terrei in circa 50 de ani. Vegetatia va cuceri complet Terra in maxim 200 de ani. Aerul va deveni mult mai curat in doar 2-3 saptamani, desi dioxidul de carbon din atmosfera nu va disparea decat dupa un mileniu.mountrushmore monument
Cea mai mare parte a vestigiilor umanitatii vor disparea complet in circa 100.000 de ani. Totusi, elementele ceramice vor dainui cel mai mult, alaturi de bronz si de plastic. Cu toate acestea, modificarile uluitoare pe care oamenii le-au produs in natura nu vor rezista asa de mult precum am putea crede, Canalul Panama, pentru a vedea cat ii va trebui naturii pentru a elimina aceasta taietura pe care i-am produs-o. Spre surprinderea mea, cateva decenii vor fi suficiente pentru a elimina aceasta opera a omenirii. In schimb, cei patru presedinti americani sculptati pe muntele Rushmore – George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt şi Abraham Lincoln – ar trebui sa se odihneasca linistiti, caci fetele lor vor dainui cel putin 7 milioane de ani de acum incolo. Si Canalul Manecii, ce leaga Franta de semnale-radioAnglia, are sansa sa reziste milioane de ani, datorita protectiei pe care i-o ofera roca in care a foat sapat. Dar singurul martor al existentei civilizatiei umane, ce va supravietui in final vor fi undele radio. Undele radio, la fel ca lumina, continua sa se extinda. Ele vor continua sa calatoreasca prin Univers la mult timp dupa ce sondele Voyager vor fi disparut, purtand cu ele un mic fragment din existenţa umana. „Oricine asteapta undele noastre la granita timpului va avea parte de un moment galagios. Poate ca nu o vor intelege pe Lucy, dar ne vor auzi razand”.

sursa: descopera

loading...

Doneaza pentru a sustine proiectul TeoriiSecrete

Choose currency

Enter amount

De asemenea, ai putea dori...

Close