teoriisecrete.ro Web analytics

... ...

” Calcaiul ” din Aiud, misteriosul artefact a carui provenienta nu poate fi explicata

calcaiul-de-la-aiud-5„Calcaiul” de la Aiud este un obiect descoperit in anul 1973, de cativa muncitori care lucrau la o balastiera pe malul Muresului, langa Aiud, nu a putut fi identificat timp de 40 de ani. Din acest motiv, unii sustin ca este de origine extraterestra. Muncitorii au scos din pamant, de la peste 10 metri adancime, trei corpuri, dintre care doua erau asemanatoare, iar unul diferit. Chemat la fata locului, un specialist a identificat doua corpuri ca fiind fosile, iar al treilea ceva ce semana cu un topor din metal. Obiectele au fost duse la Cluj-Napoca pentru a fi analizate amanuntit.
Specialistii din Cluj au identificat doua fragmente de os din scheletul unui mastodont, dar nu au putut identifica ce reprezinta a treia piesa in greutate de aproximativ 2 kilograme. „Obiectul, lung de circa 20 de centimetri, lat de circa 12,5 cm si gros de 7 cm, prezenta doua goluri cilindrice, de diametre diferite, practicate astfel incat golul cu sectiunea mai redusa penetra catre baza celuilalt, perpendicular. Golul cu diametrul mai mare prezenta in plus o ovalizare a partii sale inferioare, efect ce parea a fi produs de un ax cu capul rotunjit, cu care s-ar fi asamblat.
Pe suprafata sa inferioara cat si lateral, obiectul prezenta urme ale unor lovituri repetate, dintre care unele au fost puternice. Toate detaliile remarcate sugerau faptul ca piesa a facut parte candva dintr-un ansamblu functional si ca a fost pierduta dintr-un motiv oarecare, in albia de atunci a raului“, a scris inginerul Florin Gheorghita, in cartea „Enigme in Galaxie“, aparuta in anul 1983. Cercetarile efectuate la Cluj au indicat ca oasele gasite au apartinut unui rinocer paros, animal care a trait in perioada cuprinsa intre 10.000 de ani si 80.000 de ani in urma. Problemele au aparut atunci cand s-a incercat datarea calcaiului de aluminiu.

Repetatele analize metalografice aveau sa ridice semne de intrebare si mai mari. Astfel, din buletinul emis de centrul de cercetari calcaiul-de-la-aiud-2ICPMMN (Magurele) rezulta ca metalul din care fusese realizata piesa era de fapt un aliaj complex, format din 12 elemente diverse, intre care elementul principal, era aluminiul, in proportie de circa 80%. Deci, piesa respectiva este un aliaj din aluminiu! Un aspect cu totul neobisnuit era existenta unui strat anormal de oxid de aluminiu pe intrega suprafata a obiectului. Este stiut faptul ca acest metal se oxideaza foarte greu in profunzime, în mod uzual acoperindu-se cu un strat superficial de oxid protector care limiteaza patrunderea fenomenului de oxidare in masa metalului. Explicatia cea mai plauzibila pare a fi si din acest punct de vedere, vechimea foarte mare a obiectului…

Dar aluminiul a fost descoperit in laborator abia in anul 1825 de catre calcaiul-de-la-aiud-4Oersted, si producerea sa pe cale industriala a inceput abia in 1883… Intr-un secol era practic imposibil sa se produca un strat de oxid atat de gros.

Nimeni nu a putut sa identifice obiectul sau sa-i gaseasca vreo asemanare cu un produs al omului. O exceptie a fost facuta de un specialist in tehnica aviatica ce a sugerat ca obiectul ar putea fi talpa unuia dintre suportii de aterizare, de la un aparat de zbor nu prea mare, care in coborare, se aseaza lent pe sol. O mostra din obiect a fost analizata in Elvetia, unde s-au confirmat rezultatele buletinului de la Magurele. Unii specialistii au spus ca ar avea o vechime de 250.000 de ani. Rezultatele analizelor efectuate indica faptul ca obiectul ar avea intre 400 de ani si 80.000 de ani. „Calcaiul“ de la Aiud este si astazi in custodia Muzeului de Istorie din Cluj-Napoca.
loading...

Doneaza pentru a sustine proiectul TeoriiSecrete

Choose currency

Enter amount

De asemenea, ai putea dori...

Close