teoriisecrete.ro Web analytics

... ...

Misterul omului din Atacama

Misterul omului din Atacama incepe in 2003, in Chile odata cu  descoperirea unor ramasite ce pareau a apartine unei fiinte stranii, cu aspect umanoid, dar de dimensiuni extrem de mici: doar 15 cm inaltime. Faptul a alimentat speculatiile privind sosirea pe Pamant a unor fiinte umanoide extraterestre. La zece ani dupa descoperire, un documentar prezenta concluziile specialistilor care au analizat bizarul specimen. Conform relatărilor dintr-un ziar din Chile, ciudata creatura ar fi fost descoperita, la data de 19 octombrie 2003, de un om numit Oscar Munoz, care cauta obiecte de valoare istorica intr-o asezare abandonata, numita La Noria, din Desertul Atacama. In apropierea unei biserici, se spune in ziar, Munoz ar fi gasit acest mic schelet, infasurat intr-o panza alba.

Exemplarul a ramas cunoscut sub numele de „umanoidul din Atacama”, poreclit pe scurt „Ata”. Prezinta o serie de paricularitati care explica de ce pasionatii de OZN-uri si de extraterestri au asteptat cu atata nerabdare lansarea documentarului Sirius, in care sunt prezentate opiniile specialistilor despre creatura.

In afara de talia sa uimitor de mica, „Ata” are un cap foarte mare in raport cu corpul (asa cum sunt reprezentati adesea extraterestrii umanoizi in creatiile SF) si anumite particularitati cu totul neobisnuite ale scheletului trunchiului – de pilda, are doar 9 perechi de coaste, in loc de 12 cate exista in mod normal la om.

 Scepticii au afirmat ca e vorba despre un fals, dar tomografiile arata ca este vorba despre un organism real. Alte ipoteze in spirit pozitivist au sugerat ca ar fi vorba despre o maimuta de mici dimensiuni sau de un fat avortat..

Insa investigatiile realizate cu mijloace performante – radiografii, tomografii, analize ADN – arata altceva, scotand la iveala informatii extrem de interesante despre umanoidul din Atacama: In primul rand, nu e vorba despre  o maimuta. „Pot spune cu certitudine absoluta ca nu este o maimuta. Este uman – este mai apropiat de om decat cimpanzeii”, a declarat Garry Nolan, directorul sectiei de biologie a celulelor stem de la Facultatatea de Medicina a prestigioasei Universitati Stanford din SUA, unde au fost realizate analizele genetice. Insa nu este vorba nici despre un fat avortat. „A trait pana la varsta de 6 sau 8 ani”, a declarat acelasi specialist. Cercetatorii au analizat ADN extras din maduva osoasa prezenta in coastele exemplarului, din care au obtinut,, după propriile declaratii, „material ADN de calitate excelenta”.

Concluzia specialistilor a fost ca era vorba despre „o mutatie interesanta” a unui individ uman de sex masculin, care a trait pana la varsta de 6 sau 8 ani.

„In mod evident, respira, manca, avea activitatate metabolica. Ramane insa intrebarea: cat de mare era atunci cand s-a nascut?”

loading...

Doneaza pentru a sustine proiectul TeoriiSecrete

Choose currency

Enter amount

De asemenea, ai putea dori...

Close