teoriisecrete.ro Web analytics

... ...

Amilcar, copilul Eroului Necunoscut

eroul necunoscutAmilcar si povestea Eroului Necunoscut. Romania Mare, cel mai mare vis al natiunii romane, vis implinit la 1 decembrie 1918, nu ar fi fost posibila fara un mare sacrificiu de sange al intregului popor roman. Pentru a cinsti memoria celor cazuti pe campul de lupta in Marele Razboi , si ne fiind identificati, in 1923 a fost ales Eroul Necunoscut. Dar cum a fost ales Eroul Necunoscut,au fost alese trupurile a 10 eroi necunoscuti din regiuni ala tarii in care se dadusera lupte aprige: Rascovita judetul Gorj, Balaria judetul Vlasca, Azuga judetul Prahova, Topraisar din Constanta, Marasti, Oituz si Marasesti din Moldova ,Targul Ocna, Ciurea si Chisinau. Trupurile celore 10 soldati necunoscuti au fost asezate in sicrie de stejar si duse la Marasesti in data de 12 mai 1923, unde doua zile mai tarziu pe 14 mai a fost ales Eroul Necunoscut.

Alegerea celui care avea sa fie Eroul Necunoscut a fost facuta de catre un baetel in varsta de 12 ani din Craiova , pe nume Amilcar Sandulescu. Acesta s-a nascut in 1911 in satul Madulari din judetul Valcea. La varsta de 6 ani Amilcar a ramas orfan de tata, Constantin Sandulescu de profesie invatator, cade pe frontal din Moldova iar trupul acestuia nu este recuperate.
In 1923 Amilcar era elevul Liceului Militar “Dimitrie Sturza” din Craiova, una dintre cele mai prestigioase scoli militare din Romania., la inaugurarea careia a participat insusi Carol I in 1885. O relatare a lui Amilcar din jurnalul acestuia ne releva cele intamplate in ziua de 14 mai 1923: “…in sfarsit sosi si ora 3 , cand trebuia ca eu sa aleg pe acela care o dinioara s-a jertfit pentru scumpa lui patrie…Eu m-am dus inaintea celor 10 sicrie, tremurand, si,emotionandu-ma, stateam la indoiala, nestiind pe care sa pun mana. Dat deodata m-am dusla sicriul al patru-lea. Indemnat de constiinta, am pus man ape el. In momentul acela un mare fior mi-a strabatut tot sufletul si mi-au venit pe buze cuvintele- Acesta este tatal meu.” Cateva luni mai tarziu pe 28 iulie 1923 Amilcar moare inecat in mare in timp ce se afla impreuna cu colegii in tabara la Techirghiol, si este inmormantat doua zile mai tarziu pe 30 iulie la Craiova. Mormantul acestuia se gaseste si astazi in cimintirul Sineasca din Craiova.

loading...

Doneaza pentru a sustine proiectul TeoriiSecrete

Choose currency

Enter amount

De asemenea, ai putea dori...

Close