teoriisecrete.ro Web analytics

... ...

De ce a demisionat Papa Benedict ?

Demisia Papei Benedict XVI, prima in 700 de ani, a luat prin surprindere intreaga lume. O ancheta a BBC a incearcat sa raspunda unei intrebari care i-a framantat pe multi. De ce a demisionat Benedict?
Oficial, Benedict a acuzat problemele de sanatate. In realitate a fost mult mai mult de atat. Decizia de retragere a Papei Benedict al XVI-lea a fost grabita se pare de existenta unui dosar secret legat de o retea a homosexualilor din Vatican, document ce i-a fost inmanat Suveranului Pontif in decembrie 2012. Inainte de Craciun, papa a decis sa renunte la pontificat, desi decizia a fost anuntata mai tarziu. Potrivit Discovery, dosarul, intitulat “Relationem”, a fost intocmit chiar la cererea papei, care a insarcinat trei cardinali sa descopere adevarul despre afacerea cu increngaturi ascunse.

Astfel, cardinalii Julian Herranz, Josef Tomko si Salvatore De Giorgi au intocmit un raport de 300 de pagini, in cadrul caruia au detaliat cazuri de deviatii sexuale chiar in sanul Bisericii Catolice, petrecute din 2007. Printre acestea s-a aflat si cel de pedofilie din 2010, cand un membru al corului a fost exclus din biserica pentru ca a furnizat unui inalt prelat minori pentru acte sexuale.

La Reppublica scria ca in “Relationem” se dovedeste cum mari capi ai Bisericii Catolice au incalcat a sasea si a saptea porunca. Prima, “sa nu furi”, se refera la scandalul legat de Banca Vaticanului, IOR, care este in ancheta pentru spalare de bani. Potrivit unei surse apropiate Conclavului, citate de cotidianul italian, papa, care a spus despre homosexuali ca sunt “o amenintare la adresa pacii din lume”, s-a facut foc si para cand a vazut raportul si a decis sa renunte la pontificat. Aceeasi sursa sustine ca, in ultima zi a pontificatului sau, la 28 februarie 2013, Papa Benedict s-a intalnit cu cei trei autori ai raportului si a decis ca documentul sa-i fie inmanat noului papa, atunci cand acesta va fi ales. Cu toate acestea,  in volumul „Slujitor al lui Dumnezeu si al umanitatii: Biografia Papei Benedict al XVI-lea” Papa emerit explica decizia sa de a deveni primul pontif care demisioneaza dupa mai bine de jumatate de mileniu, aceea ca a trebuit sa recunoasca realitatea, ca lungile calatorii in jurul lumii si-au pus accentul asupra starii sale de sanatate.

 

loading...

Doneaza pentru a sustine proiectul TeoriiSecrete

Choose currency

Enter amount

De asemenea, ai putea dori...

Close