teoriisecrete.ro Web analytics

... ...

Skull and Bones, fratia secreta ce conduce SUA

Societatea secreta Skull and Bones (“Craniu si oase”), aparuta in 1832 la Universitatea americana Yale, este formata din aproximativ 800 de membri, fosti absolventi. Fratia secreta de la Yale nu are decat un scop, respectiv plasarea “Bonesmanilor” (membrilor) in posturi cheie cat mai importante din punct de vedere decizional in finante, politica si servicii secrete, este ideea care se degaja din studiile aparute de-a lungul vremii. “Este de-a dreptul curios cum o organizatie formata din atat de putine persoane reuseste sa detina asa de multe functii de decizie in stat”, nota scriitoarea Alexandra Robbins in cartea sa, “Secretele Mormantului”, titlul facand referire la denumirea “folclorica” a sediului confreriei. Azi ancheta desfasurata de Jean- Sebastien Stehli, ziarist la cotidianul francez “L.A. Express”, a scos la iveala faptul ca printre “Bonesmanii” de la inceputurile societatii secrete si pana in prezent se numara presedinti ai SUA, un sef al CIA, judecatori la Curtea Suprema, actori celebri, oameni de afaceri si foarte multi politicieni, familia presedintilor Bush, magnatii finantelor din dinastia Rockefeller, Phelps, Taft. Simbolul societatii secrete Skull and Bones consta dintr-un cap de mort, impreuna cu numarul 322. Conform unei teorii, 322 simbolizeaza anul cand societatea a fost infiintata (in 1832) si indica faptul ca aceasta societate reprezinta al doilea capitol din istoria unei societati secrete din Germania, presupusa a fi Iluminatii.

A deveni membru al confreriei nu este o decizie a celui in cauza, ci o decizie a celorlalti membri. In fiecare an, in aprilie, 15 studenti aflati in anul III de studiu sunt alesi, printr-o usoara bataie pe umar, sa faca parte din “Craniu si Oase”. “Organizatia ii alege doar pe aceia care au demonstrat calitati de lider”, exemplifica istoricul universi tatii, Gaddis Smith, precizand ca George W. Bush a fost ales gratie familiei din care face parte. Initierea are loc in doua etape, ce se desfasoara in seri consecutive. “Celui ales i se ordona sa fie prezent, la apusul soarelui, fara sa detina asupra sa ‘nici metal, nici sticla si nici sulf’”. In prima seara, candidatul trebuie sa povesteasca, in fata celorlalti – printre membri numarandu-se si femei, din 1991 – intreaga sa activitate sexuala. In seara urmatoare, trebuie sa-si povesteasca viata in general. Fiecare initiat primeste un nume sau isi alege unul. George Bush nu a fost capabil sa si-l aleaga, asa ca ceilalti membri i-au spus “Temporarul”, povesteste Alexandra Robbins in cartea sa.

Multi dintre cei care cunosc cat de cat dedesubturile confreriei afirma ca adevaratul conducator al Americii isi are resedinta in New Haven, statul american Connecticut, aflat in apropiere de New York. Cladirea care il adaposteste poarta un nume care parca ar fi fost inventat de contele Dracula: “Mormantul”. Aici se reunesc membrii societatii la cina, in serile de joi si duminica, la adapostul intunericului. “Cateodata, cei care ocupa posturi importante in guvern aduc cu ei, la Mormant, si dosare ultrasecrete, in baza carora iau decizii mult mai importante decat cele de la Casa Alba. Sau ceea ce s-ar decide acolo este, de fapt, stabilit dinainte, de la intalnirea din Mormant. Dar niciodata n-a ‘respirat’ ceva despre continutul acestora”, a remarcat ziaristul american de investigatii Ron Rosenbaum. De reamintit faptul ca simbolul craniului si a oaselor incrucisate se regaseste si in iconografia ortodoxa, acesta gasindu-se deobicei sub cruce in scena rastignirii, dar a fost adoptat si de organizatia militara nazista SS.

loading...

Doneaza pentru a sustine proiectul TeoriiSecrete

Choose currency

Enter amount

De asemenea, ai putea dori...

Close