teoriisecrete.ro Web analytics

... ...

Fenomenul EVP sau cum primim mesaje de dincolo

Fenomenul EVP electronic voice phenomenon, consta in inregistrarea unor voci, aparent supranaturale, unele din ele putind fi auzite clar. Unele voci sustin ca sint spirite ale mortilor. Alte voci sustin ca sint extraterestri sau un fenomen necunoscut al subconstientului. Cu toate acestea, unii cercetatori cred ca este vorba de transmisii radio interceptate sau de interferente radio ori pur si simplu de zgomote mecanice distorsionate. Vocile electronice mai sint numite si voci Raudive, numite astfel dupa psihologul letonian Konstantin Raudive, cercetator de prima mina al acestui fenomen in anii ’60. Raudive a fost inspirat de experimentele lui Fredrich Jurgenson, cintaret de opera suedez, pictor si producator de filme. in 1959, Jurgenson a inregistrat cintecele pasarilor de la vila sa de la tara. Cind a ascultat aceasta caseta el a auzit o voce masculina care comenta cintecele pasarilor nocturne in limba norvegiana.

La inceput, Jurgenson a crezut ca a inregistrat o transmisiune radio, dar apoi i s-a parut ciudata coincidenta comentariilor despre cintecele pasarilor. A continuat sa inregistreze cu toate ca in acest timp nu auzea nici o voce. Atunci cind le asculta auzea totusi mai multe voci care se parea ca ii transmit informatii personale si instructiuni cum sa faca sa inregistreze mai multe voci.  A inregistrat mai mult de 100 de mii de fraze . Dupa mai multi ani de experimente Jurgenson a publicat o carte si o inregistrare numite Voci din Univers. Raudive a inregistrat mai mult de 100 de mii de fraze spuse de aceste voci. Ele vorbesc in mai multe limbi si variaza in claritate de la a fi foarte usor de ascultat pina la asemanarea cu un telefon primit de departe si cu o conexiune foarte slaba. Alte voci par ca ar transmite mesaje codate. Uneori se pot auzi doar una sau doua voci, iar de alte ori se pot auzi mult mai multe, ele putind fi identificate ca apartinind unor barbati, femei sau copii. Cercetarile lui Raudive au fost publicate in germana ca Imperceptibilul devenit perceptibil. Acest fenomen a fost cercetat de mai multi oameni de stiinta din toata lumea si a generat multe controverse. in timp ce unii cercetatori sint de acord ca vocile au o sursa paranormala, altii cred ca sint sunete naturale sau pur si simplu inregistrari proaste.

In anii ’70 Societatea pentru Cercetare Paranormala din Londra l-a insarcinat pe D.J. Ellis sa cerceteze acest fenomen. El a ajuns la concluzia ca aceste voci sint un fenomen natural si ca interpretarea sunetelor este o chestiune subiectiva si poate fi pusa pe seama imaginatiei. Raudive nu si-a exprimat in nici un fel parerea, cu toate ca inainte sa moara incepuse studiul cu un papagal care se pare ca pronunta propozitii coerente in germana si care se asemanau foarte mult cu vocile auzite de el. Multi cercetatori continua cercetarea acestui fenomen individual sau in grup printre ei fiind si Sarah Estep, care a fondat Asociatia Fenomenului Vocii Electronice care acum are mai mult de 200 de membri. Aceasta asociatie se autodefineste ca o organizatie metafizica interesata in implicarea spiritelor si in dovedirea vietii de dupa moarte.  Aceasta organizatie are ca scop contactul obiectiv cu cei din alte dimensiuni prin intermediul reportofoanelor, televiziunii si computerelor.

 

loading...

Doneaza pentru a sustine proiectul TeoriiSecrete

Choose currency

Enter amount

De asemenea, ai putea dori...

Close