teoriisecrete.ro Web analytics

... ...

Guevedoces, boala ce transforma fetele in baieti in timpul pubertatii

GuevedocesGuevedoces, boala ce transforma fetele in baieti in timpul pubertatii, este intalnita intr-o mica comunitate din Republica Dominicana, si a intrigat deja lumea medicala. Mai multe fetite din satul Salinas s-au transformat in baieti, la varsta pubertatii, dupa ce le-au crescut organe genitale masculine si au dezvoltat trasaturi barbatesti. Mai exact, 1 din 90 de copii de aici arata la nastere ca o fetita, fara penis si testicule. Insa, abia la pubertate, penisul incepe sa creasca, iar testiculele incep sa coboare. Potrivit medicilor, aceasta afectiune apare din cauza lipsei unei enzime in timpul sarcinii, iar tranzitia e atat de des intalnita in regiune, incat copiii au fost numiti “Guevedoces”, “penis la 12 ani” sau “machihembras”, care se traduce prin “mai intai femeie, apoi barbat”

Cazurile acestor copii au fost descoperite in anul 1970 de catre o cercetatoare americana, dr. Julianne Imperato-McGinley.

Johnny, in varsta de 24 de ani, s-a nascut fetita. Isi aminteste ca il chema Guevedoces JohnnyFelicita si ca mergea la scoala, mai tot timpul, intr-o rochie rosie. Afirma ca nu ii placea rochia si ca se uita mereu la baieti cum alearga sau joaca fotbal si isi dorea sa faca si el asta. Cand s-a transformat clar intr-un baiat el a fost batjocorit de catre colegii de scoala. Pentru asta a ales sa le raspunda cu pumnii. Un alt caz celebru este cel al Carlei, aceasta are sapte ani si este cat pe ce sa se transforme in baiat. Cand avea cinci ani a observat ca atunci cand vedea vreunul dintre prietenii ei baieti voia sa se bata cu el. Muschii si pieptul ei au inceput sa creasca. Poti vedea ca va deveni baiat.

In momentul conceptiei, exista o pereche de cromozomi X pentru viitoarele fete si un set de cromozomi XY pentru viitorii baieti. In primele saptamani de viata incep sa creasca sfarcurile, dar nu se stie daca fatul va fi baiat au fata. Guevedoces evolutie 2Organele sexuale se formeaza de regula pana in a 8-a saptamana de sarcina, insa daca hormonul dihidrotestosteron lipseste, copiii se nasc femei si li se formeaza organele genitale masculine cand testosteronul din organism creste. Copiii Guevedoces au insa o deficienta genetica, cauzata de lipsa unei enzime care produce aparitia testosteronului, motiv pentru care se nasc cu trasaturile fetelor, afirma atunci cercetatoarea americana.

Spre pubertate, fetele „Guevedoces” ,care au la nastere cromozomul XY, specific baietilor, primesc o noua doza de testosteron. De aceasta data, organismul lor raspunde si astfel incep sa se formeze trasaturile masculine, inclusiv organul sexual. Baietii „Guevedoces” au si prostata mica. De asemenea, in ciuda faptului ca acesti baieti au fost crescuti ca fete in primii ani de viata ei au preferinte heterosexuale puternice.

In ceea ce-l priveste pe Johnny, desi a dezvoltat organele genitale masculine in mod corect, inca nu s-a adaptat la noul mod de viata, deoarece fetele il privesc cu suspiciune: „As vrea sa gasesc pe cineva care sa se casatoreasca cu mine si sa aiba copii, o partenera care sa stea cu mine si la bine si la rau”, a marturisit el.

loading...

Doneaza pentru a sustine proiectul TeoriiSecrete

Choose currency

Enter amount

De asemenea, ai putea dori...

Close