teoriisecrete.ro Web analytics

... ...

Piramida Neagra. A existat o a patra piramida la Giza, ce a disparut in mod misterios in anii 1700

piramida-neagra-1Povestea Piramidei Negre porneste la inceputul anilor 1700, cand capitanul danez Frederic Norden, a realizat numeroase desene si harti cu platoul din Gizeh. Marinarul a scris si o carte intitulata „Calatorii in Egipt si Nubia”, in care a inclus schitele celor patru piramide, hartile cartografiate, dar si descrieri minunate ale locurilor explorate. In acest fel aflam ca cea de-a patra piramida se afla mai la nord de celelalte trei si era mult mai mica, poate pe jumătatea celorlalte. Aceasta avea culoarea neagra, in timp ce celelalte trei au o culoare galbuie, si parea ca este ridicata dintr-o piatra extrem de grea, care semana extrem de bine cu granitul. Este extrem de greu de spus, in conditiile in care aceasta teorie este respinsa de o parte dintre egiptologi. Ei sustin ca nu a existat niciodata aceasta piramida si ca este posibil ca Frederic Norden s-o fi confundat cu ceva. Este putin probabil ca un om sa confunde o piramida cu un alt obiect.

Iata textul celebru al lui Frederic Norden, : „Piramidele principale sunt la sud-est….Exista patru dintre ele ce merita o mare atentie. Cele mai nordice sunt mai mari, si au 500 de picioare inaltime. Celelalte doua sunt mai mici, dar au unele particularitati, motiv pentru care le voi examina in detaliu.

De aici incepe teoria conspiratiei, unii sustin ca aceasta piramida ar fi fost construita dintr-o piatra neagra misterioasa, si ca ar fi avut in compozitia ei un cub. piramida-neagra-2Ar fi fost demolata la inceputul anilor 1700 de catre francmasoni, ce doreau cu ardoare acest cub. O alta teorie spune ca piramida neagra ar fi cazut in urma unui mare cutremur, iar ramasitele acesteia ar fi servit ca materiale de constructie pentru unele moscheii din regiune.

Piramida neagra ar fi disparut undeva intre anul 1737, cand a avut loc expeditia lui Frederic Norden, in ale carui schite apare , si anul 1798, cand a avut loc campania din Egipt a lui Napoleon Bonaparte, in ale carui harti militare si ilustratii nu se mai regasesc decat cele trei piramide existente si in ziua de astazi.

loading...

Doneaza pentru a sustine proiectul TeoriiSecrete

Choose currency

Enter amount

De asemenea, ai putea dori...

Close