teoriisecrete.ro Web analytics

... ...

Biserica fantomelor din Lukova Cehia

biserica-fantomelor-8Biserica  fantomelor, cum a fost ea numita de turisti, se afla in orasul Lukova din Cehia. Biserica Sfantul Gheorghe, pe numele sau real, a fost construita in secolul al XIV-lea, si nu iesa cu nimic in evidenta in afara de vechimea sa. In anul 1960, in timpul unei ceremonii funerale, acoperisul lacasului de cult, s-a prabusit, iar credinciosii au abandonat biserica, considerand acest fapt un semn rau, aceasta ramanand in ruina. Autoritatile locale, au decis sa readuca biserica la viata, introducand-o in circuitul turistic. Pentru a o face mai atractiva din punct de vedere turistic, acestea au apelat la artistul Jakub Hadrava, care a decis sa foloseasca statui realizate din nisip si ciment, pe care le-a amplasat in toata biserica, inclusiv langa altar, construit in 1352.

„Aceste statui reprezinta fantomele germanilor care biserica-fantomelor-7au trait in Lukova inainte de al Doilea Razboi Mondial si care veneau sa se roage aici in fiecare duminica”, si-a explicat Hadrava viziunea artistica. „Sper ca astfel sa dovedim lumii ca acest loc are un trecut si ca e un loc absolut normal, care facea parte din viata de zi cu zi”, a adaugat el.

Sculpturile fantomatice au atras atentia turistilor care vin sa vada ciudatenia din biserica, asa ca zona a devenit un obiectiv turistic important. In urma realizarii sculpturilor, numeroase publicatii din lumea toata, au descris biserica din micutul orasel din Cehia, ca fiind cea mai inspaimantatoare biserica din lume. Cu banii stransi din vizitarea bisericii, localnicii spera sa poata restaura biserica.

Galerie Foto din Biserica Fantomelor din Lukova:

 

 

loading...

Doneaza pentru a sustine proiectul TeoriiSecrete

Choose currency

Enter amount

De asemenea, ai putea dori...

Close