teoriisecrete.ro Web analytics

... ...

Noua regi, intr-o singura fotografie

9 regi intr-o fotografieFotografia a noua regi. In luna mai 1910 casele regale europene s-au adunat in Londra, pentru funeraliile regelui Edward al VII. Printre cei care si-au aratat respectul defunctului, au fost si noua regi, care au fost fotografiati impreuna in ceea ce foarte bine poate fi singura fotografie a noua regi impreuna luate vreodata. Din cei noua suverani fotografiati, destinul a fost unul crud pentru cinci dintre acestia. Patru au abdicat iar unul a fost asasinat. In termen de cinci ani, primul razboi mondial era in toi, iar cei noua monarhi aveau sa se lupte intre ei. Doar cinci dintre cei noua monarhii reprezentate in fotografie exista inca in ziua de astazi.

In picioare de la stanga la dreapta: Regele Haakon VII al Norvegiei, Regele Ferdinand al Bulgariei, Regele Manuel al Portugaliei, Kaiser Wilhelm al II – lea al Imperiului German, Regele George I al elenilor (Grecia) si regele Albert I al belgienilor (Belgia). Asezati, de la stanga la dreapta: Regele Alfonso al XIII – lea al Spaniei, Regele-imparat George V al Marii Britanii si regele Frederic al VIII -lea al Danemarcai.

Exista mai multe relatii familiale in aceasta imagine. De exemplu, Frederik VIII-lea al Danemarcai (dreapta jos) a fost tatal lui Haakon VII al Norvegiei (stanga sus), in timp ce Wilhelm al II-lea al Germaniei (sus, a 3 din dreapta) a fost var primar atat lui George V al Regatului Unit (de jos centru), cat si Reginei Maud a Norvegiei, care a fost sotia sa Haakon VII al Norvegiei si sora lui George V al Regatului Unit.

George a fost un nepot al reginei Victoria si al Printul Albert, si totodata var primar cu Tarului Nicolae al II-lea al Rusiei si al Kaiserului Wilhelm al II-lea al Germaniei. Funeraliile regelui Edward al VII-lea au  fost ultima ocazie cand toate marile monarhii europeni se vor intalni inainte de primul razboi mondial,  razboi ce va pune capat celor mai multe dintre liniile monarhice ale Europei. Imaginati-va, toti stiau ca un razboi va veni, si ca acesta se va purta intre ei. Privind aceasta imagine ne dam seama ca primul razboi mondial a fost rezultatul egourilor nationale sadite de acesti monarhi. Si cum plini de orgolii au aruncat Europa intr-un mare razboi, fara nici un strop de onoare sau datorie fata  de supusii  lor.

loading...

Doneaza pentru a sustine proiectul TeoriiSecrete

Choose currency

Enter amount

De asemenea, ai putea dori...

Close