teoriisecrete.ro Web analytics

... ...

O noua descoperire il infirma pe Cristofor Columb ca descoperitor al Americii

harta chineza ce atesta descoperirea americiiDupa ce a fost avansata teoria cum ca vikingii ar fi descoperit continentul American, sau unele teorii si mai bizare, cum ca Imperiul Roman ar fi pus piciorul in Canada, vezi si: Descoperirea ce ar putea rescrie istoria Lumii ,o noua descoperire arunca lumea academica in aer. Este vorba de o copie a unei harti care dateaza de acum 600 de ani descoperita intr-un anticariat ar putea fi dovada ca nu Cristofor Columb, ci chinezii, au descoperit continentul american, sustine un istoric britanic. Istoricul britanic Gavin Menzies sustine in cea mai recenta carte a sa ca Lumea Noua a fost descoperita de chinezi inaintea lui Cristofor Columb. Dovada lui Menzies este o copie a unei carti din 1418 realizata de amiralul chinez Zheng He, ce pare sa prezinte continentul american in detaliu, scrie Daily Mail. Potrivit lui Menzies, admiralul Zheng He a cartografiat emisfera vestica cu sapte decenii inainte ca Cristofor Columb sa ajung pe continentul american.

„Relatarile potrivit carora Columb a descoperit America reprezinta fantezie pura, povesti de adormit copiii”, sustine istoricul britanic.

Gavin Menzies mai spune ca o flota impresionanta de vase chinezesti, aflata sub comanda lui Zheng He, a navigat in jurul continentuli sud-american cu 100 de ani inainte ca Ferdinand Magellan sa faca acest lucru. Menzies nu are o pregatire formala de istoric si nici macar o diploma de facultate, fiind militar pe submarin in Marina Regala Britanica in tinerete. Cu toate astea, a publicat pana acum alte trei carti, de pe urma carora a obtinut milioane de dolari, si si-a transformat locuinta din Londra intr-un institut de cercetare, avand sase asistenti angajati. Comunitatea academica il priveste insa cu scepticism, el fiind catalogat de unii cercetatori drept un pseudo-istoric.

Aceasta descoperire este sustinuta si de descoperirea unor dinastia-shanginscriptii antice chinezesti, descoperite in California. Acestea sunt datate ca fiind realizate in timpul dinastiei Shang, cu aproximatie 1600 -1046 inainte de Hristos. John Ruskamp, chimist de profesie, dar si cel care a descoperit aceste hieroglife sustine ca: „Aceste scrieri antice chineze din America de Nord nu pot fi falsuri, pentru ca marcajele sunt foarte vechi. Ca atare, rezultatele acestui studiu stiintific confirma faptul ca exploratori din China antica au avut contacte cu popoarele native de pe Noul Continent acum peste 2500 de ani. Modelul descoperirilor sugereaza mai mult o expeditie decat o stabilire efectiva in zona a chinezilor.”

loading...

Doneaza pentru a sustine proiectul TeoriiSecrete

Choose currency

Enter amount

De asemenea, ai putea dori...

Close