teoriisecrete.ro Web analytics

... ...

Descoperire de exceptie in Romania. Secretul necropolei uriasilor din Argedava

Descoperire de exceptie in tara noastra, tainuita de catre serviciile secrete. Una dintre cele mai uimitoare descoperiri din Romania este necropola de uriasi de la Argedava-Popesti-Novaci, dar si cea mai tainuita. Este vorba despre scheletele roz a 80 de uriasi. Se presupune ca acestea au capatat această culoare ca urmare a iradierii. Ele au o lungime de cinci metri. Despre aceasta descoperire s-a vorbit in anul 2003, la un congres stiintific. Lumea stiintifica pare a nu fi interesata de o descoperire de exceptie care s-a facut pe teritoriul Romaniei. Aceeasi tacere o pastreaza si oamenii de stiinta din SUA cu privire la descoperirea a 32 de schelete cu o lungime de aproape trei metri. Descoperirea a fost facuta in anul 1947, in Valea Mortii din Desertul Colorado, unde exista un complex de pesteri care se intinde pe o suprafata de 180 de mile. Alaturi de aceste schelete umane au fost descoperite ramasite ale unor specii de dinozauri, tigri preistorici, elefanti imperiali. In Romania au mai fost descoperite schelete de uriasi la Cetateni, sub manastirea Negru Voda, la Scaieni si in Pantelimon, langa Bucuresti, si la Polovragi, in mai multe etape de sapaturi, finalizate pana in 1994 . Din pacate, aceste situri arheologice nu au fost cercetate. In anul 1974, in Muntii Apuseni, langa cariera de calcar de la Ardeu a fost descoperit un craniu cu dimensiuni foarte mari. Minerii care au descoperit craniul sustin ca avea dimensiunile unui bostan. Maria Gimbutis este un reputat arheolog american care s-a aratat interesata de descoperirile facute in Romania.

In una dintre lucrarile sale, ea sustine ca acum 7000 de ani, peste civilizatia sedentara a venit din estul Europei o populatie de uriasi numita civilizatia kurganelor. Uriasii erau razboinici, buni metalurgi, constructori. Ei au adus plugul metalic pe care, ulterior, populatia sedentara l-a preluat in efectuarea lucrarilor agricole. Uriasii au fost asimilati de masa de autohtoni de pe teritoriul tarii noastre. Pomeniti de toate mitologiile lu­mii, uriasii au fost una dintre cele patru rase de umanoizi de pe Pamant. Exista multe zvonuri ca ar fi fost gasite morminte ale unor asemenea fiinte, dar nu a existat nici un om care sa fi spus ca le-a va­zut cu ochii lui. Cei interesati de subiect au mers pe ur­me­le u­riasilor si au ga­sit un om care a participat la sapatu­rile arheolo­gice de la Ar­gedava, judetul Giurgiu. Io­nita Florea (80 de ani) a vazut scheletele gigantilor. Iar arheologii ne-au explicat, de fapt, des­pre ce e vorba. “Aici era Nucetul. Pa­rint­ii mei spuneau ca in a­ceste locuri stateau u­riasii. Ei le spu­neau jidovi,(citeste si Legenda Jidovilor Uriasi) ca asa ii nu­meau aici pe uriasi. Cre­deam ca sunt po­­vesti, dar am a­vut oca­zia sa vad un sche­let”, spu­ne Io­nita Flo­rea, in var­sta de 80 de ani, din co­mu­na Popesti, judetul Giur­giu. Despre ce e vor­ba?  In nordul acestei lo­ca­litati a fost desco­perita, in anul 1926, o cetate dacica, ie­sita din co­mun prin marime. Cel­ care a facut sapaturi aici a fost arheologul Vasile Parvan, care era convins ca a ga­sit pri­ma capitala a lui Bu­re­bis­ta. S-au efectuat sapaturi in mai mul­te ran­duri, pa­­­­na a­proa­­­­pe de anul 2000. S-a dovedit in timp ca a fost, in­tr-a­devar, pri­ma cetate de scaun a lui Burebista, care a unificat apoi toate triburile dacilor si a de­ve­nit un rege ce stapanea aproa­pe jumatate din Eu­ropa. Ceea ce a frapat la Ar­ge­dava sunt informatiile con­f­orm carora in timpul sapatu­rilor arheologice s-ar fi des­co­perit sche­letele a 80 de uriasi, adica uma­noizi inalti de aproximativ 4 me­tri. Acest lucru s-ar fi in­tam­plat prin 1946-1954. Informatii despre sche­­­lete de uriasi descoperite pe teritoriul Roma­niei au mai existat. Dar pana acum nu s-a gasit nici o persoana care sa declare ca le-a vazut.

“Eu am inceput sa sap aici in 1947 cu echipa de arheologi. Ei au angajat vreo 30 de oameni din sat. Aveam atunci vreo 18 ani, eram cel mai tanar, si m-am dus pentru ca ne dadeau 400.000 de lei pe zi. Puteam sa cumpăr cu ei doar un kilogram de malai. Era saracie la acea vreme. Odata, dupa ce am sapat la o adâncime de patru metri, am gasit o glavă (craniu – n.r.) foarte ma­re, cam de vreo doua sau trei ori cat al unui om. Le-am spus arheolo­gilor. Seful era atunci Ro­setti (Dinu V. Rosetti – n.r.). Ne-a trimis imediat aca­sa pe noi, satenii, si au sapat doar ei. Oasele le-au pus intr-un camion cu prelata. Unde le-au dus, nu stiu. Am sapat asa timp de trei ani si am mai gasit uriasi. Sa zic asa, aveau vreo patru metri lungime. Cand ga­seam oasele, arheologii ne tri­miteau a­casa, sa nu ve­dem noi ce e acolo. Dar noi ve­deam, ca nu eram orbi. Ei uite asa am dezgropat uriasi cu ma­na mea in 1950″, a spus Ionita Flo­rea.
La Argedava s-au mai gasit si calendare solare asemanatoare cu cele de la Sarmizegetusa, dar care au disparut, cu tot cu oasele de uriasi, nu se stie unde.

loading...

Doneaza pentru a sustine proiectul TeoriiSecrete

Choose currency

Enter amount

De asemenea, ai putea dori...

Close