teoriisecrete.ro Web analytics

... ...

Dublura lui Stalin. Incredibila poveste a lui Felix Dadaev

dublura lui stalin felix dadaevZvonuri despre dublura lui Stalin, au circulat timp de decenii in Rusia. In cele din urma, dublura insasi a decis sa vorbeasca. Cu toate ca se pare ca au existat mai multe dubluri ale dictatorului sovietic, doar una a avut curajul sa vorbeasca. Este vorba despre Felix Dadaev, care in anii tineretii a fost un dansator de balet. Timp de o jumatate de secol acesta s-a temut sa vorbeasca de teama sa nu fie condamnat la moarte, dar in 2008, aflat la varsta de 88 de ani, si se pare ca si cu aprobarea regimului Putin, acesta a facut publica povestea sa, publicandu-si autobiografia. Dadaev s-a nascut in zona muntoasa a Daghestanului. Mai apoi s-a mutat impreuna cu familia sa in capitala Ceceniei, Groznii, cand s-a angajat ca dansator . Odata cu inceputul Celui de-al Doilea Razboi Mondial, Felix Dadaev, a fost recrutat si trimis pe front. In 1942, la luptele de la Groznii, este grav ranit si trimis la un spital de campanie unde reuseste sa supravietuiasca, dar familiei lui i se spune ca a cazut pe front. Aceasta „moarte” a fost pentru Felix inceputul unei alte vieti, aceea de dublura a lui Stalin.

Asemanarea izbitoare a lui Felix cu liderul sovietic Iosif Stalin, a atras rapid atentia serviciilor secrete ruse, dublura-lui-stalin-felix-dadaev-3care au inceput sa-l foloseasca pe post de dublura, pentru a-l salva pe adevaratul Stalin de tentative de asasinat si ceremonii publice plictisitoare. Dar intre Dadaev si Stalin era o diferenta de 20 de ani, diferenta ce a fost atenuata, conform memoriilor acestuia, cu ajutorul machiajului, dar si de suferinta pe care Dadaev o experimentase pe front, suferinta ce il facea sa para mai batran decat era in realitate. Antrenat de catre sovietici, la ordinul expres al lui Stalin, Dadaev a participat la mitinguri si intruniri pe intreg teritoriu svietic. Pentru a-si perfectiona minica si desturile pe care la avea Stalin, acesta urmarea filme cu discursurile dictatorului, si primea lectii de actorie de la celebrul actor Alexei Diky, actor care juca rolul lui Stalin in filme de propaganda.

Intr-o epoca in care mass-media nu era dezvoltata ca in ziua de astazi, dublura-lui-stalin-felix-dadaev 1Dadaev nu trebuia sa inite perfect inflexiunile vocale ale lui Stalin, ci doar manierele acestuia. Dar el a reusit sa-l imite atat de bine, incat nici cei mai apropiati tovarasi ai lui Stalin, nu isi dadeau seama ca nu este insusi Stalin. Dadaev spunea in memorii ca : ” Cu ajutorul machiajului, si a antrenamentelor pe care le-am primit, am fost ca el in toate privintele, cu exceptia poate a urechilor mele care erau mai mici”.

Dupa moartea lui Stalin in 1953, Felix Dadaev s-a mutat intr-un oras de provincie, si-a ras mustata, si a jurat sa pastreze secretul, pentru a nu avea probleme. Dar chiar si asa asemanarea cu Stalin era izbitoare incat, uneori lumea se holba la el pe strada.

 

loading...

Doneaza pentru a sustine proiectul TeoriiSecrete

Choose currency

Enter amount

De asemenea, ai putea dori...

Close