teoriisecrete.ro Web analytics

... ...

Sfantul Valentin , povestea nestiuta

Sfantul Valentin, sau Valentin din Terni, este un martir declarat ca sfant al crestinilor romano-catolici, care a trait in secolul III, fiind episcop in Interamna. Dupa legenda el ar fi cununat un pagan cu un crestin. Valentin daruia tinerilor indragostiti flori din gradina lui, dar se spune ca acesta avea har sfant putand vindeca bolnavi. A fost invinuit de „cununare religioasa” a perechilor de indragostiti, in ciuda poruncii imparatului roman Claudius II (268-270). Imparatul Claudius a vrut o armata puternica dar majoritatea barbatilor romani nu doreau sa mearga in lupta. Imparatul s-a gandit ca, in locul luptei, barbatii preferau sa stea acasa cu sotiile si copiii lor. In consecinta, Claudiu a decis ca niciunul dintre soldatii din Roma sa nu se mai poata casatori. Impăratul s-a gandit ca aceasta lege ii va face pe barbati sa mearga la razboi si sa lupte ca niste adevarati soldati.

Valentin, fiind un preot crestin, credea ca dreptul oamenilor de a sa casători era dat de Dumnezeu iar Claudiu nu avea dreptul sa-l interzica. El a casatorit in secret cupluri, cununiile fiind facute in locuri secrete, pentru a nu putea fi gasit de imparat.

Intr-un final, Claudiu l-a gasit si l-a arestat. Lui Claudiu i-a placut personalitatea lui Valentin, considerand ca este un om tanar si intelept. L-a incurajat sa renunte la crestinism si sa devina un soldat roman. Cand Valentin a refuzat, a fost intemnitat si condamnat la moarte. Pana in ziua executiei, el a trimis scrisori de adio catre prietenii sai si le-a semnat scriind „Adu-ti aminte de Valentin al tau.

Valentin a fost probabil executat pe 14 februarie in anul 269 sau 270. Nu se cunosc toate detaliile legate de viata sfantului Valentin si nu se stie dacs legenda are o baza istorica reala. Astazi craniul Sfantului este pastrat in Basilica Santa Maria de Cosmedin din Roma.

Decurand expertii din Brazilia au dezvaluit cum arata Sfantul Valentin, folosing o tehnologie computerizata 3D in studierea craniului acestuia. Ramasitele sale au fost cartografiate digital, iar figura a fost reconstituita de un geniul ar graficii pe computer, Cicero Moraes.

loading...

Doneaza pentru a sustine proiectul TeoriiSecrete

Choose currency

Enter amount

De asemenea, ai putea dori...

Close